Granberg Köksskola 1 – Kartläggning av behov

Planering är A och O för att åstadkomma en funktionellt kök som fungerar för alla oavsett funktionshinder.

Vid planeringsarbetet är det viktigt att känna till vissa grundläggande förutsättningar som gäller för rullstolsburen brukare. Svängrum, utrymme och avställningsytor är viktigt att beakta.

Genom att svara på nedanstående frågeställningar får du en bra grund när det gäller att kartlägga behovet vid planering av kök till rullstolsburen användare.

  • Ska köket användas av en eller flera personer?
  • Har användarna behov av olika arbetshöjd? (samtidigt eller vid olika tidpunkter)
  • Finns det behov av att sänka ner väggskåpen så att rullstolsburen brukare når i väggskåpen?
  • Om det finns behov av nedsänkbara väggskåp, finns även behov av att skåpen ska gå fram till bänkframkanten eller räcker det att hyllorna i väggskåpet sänks?
  • Är det nybyggnation eller ombyggnad?
  • Finns det begränsningar i utrymmet, tex. ventilationskanaler etc.
  • Hur mycket mat ska tillagas i köket?
  • Finns det behov av diskmaskin?
  • Hur stort är behovet av förvaring av torrvaror m.m.?
  • Hur stort är behovet av ugn och microvågsugn? Är kombinerad ugn/microvågsugn tillräckligt?

 

En måttsatt ritning är alltid en bra start för att få ett bra slutresultat. Vi kan kostnadsfritt hjälpa dig att ta fram ritning och 3D bilder när du planerar ett rullstolsanpassat kök.

För att vi ska kunna hjälpa dig behöver vi en enkel skiss på befintligt kök, en kort beskrivning av vilka behov som finns samt gärna några digitalbilder på hur befintligt kök ser ut. Gör en enkel planskiss där det framgår väggens totala mått samt respektive skåpmått.

Granberg Köksskola 1 – Kartläggning av behov

https://www.granberg.se/se/kontakta-oss/

 

Granberg Köksskola 1 – Kartläggning av behov
Granberg Köksskola 1 – Kartläggning av behov